Info och texter till videomötet

Möten hålls på zoom 395 421 313

  • Varje dag kl: 18.00 – 19.00
  • Varje Söndag (Enbart för kvinnor, ickebinära och queerpersoner) kl: 20.00-21.00

För att komma till mötet logga in på zoom via länken. https://us02web.zoom.us/j/395421313
Lösenord: 2011

Detta är ett videomöte, gruppsamvetet har beslutat att för gruppens trygghet önskas att alla som är inloggade via zoom och därmed kan se de som är på video, också ska synas på video. Om du inte har möjlighet att vara med via video, är du lika välkommen på detta möte, ring då i stället in via telefonnumret 08-446 824 88. Slå #31# innan så syns inte ditt telefonnummer. När du får svaret welcome to zoom slå då in mötes koden 395 421 313# därefter slå bara # som participant ID, sedan slå 2011# som är mötets lösenord.

Mötesordning SLAA Videogruppen 

Uppdaterad 2022-07-10
Välkomna till SLAA Videogruppen. Jag heter _____ och är sex- och kärleksberoende.
Alla: Hej _____

Finns det några andra sex- och kärleksberoende här?
Alla: Ja!

Vi påminner om att detta är ett video- och telefonmöte. Gruppsamvetet har beslutat att för gruppens trygghet önskas att alla som är inloggade via zoom och därmed kan se de som är på video, också ska synas på video. Om du inte har möjlighet att vara med via video, är du lika välkommen på detta möte, ring då i stället in via telefon. Se instruktioner på webbsidan: slaavideomote.com (Länk: Gruppsamvetsmöte – korta versionen)


(Om någon ringer in via zoom utan att alls använda sin video under mötet, kan detta avsnitt läsas upp igen som en vänlig påminnelse.)

Jag påminner om att vi kan stänga av mikrofonen när vi inte talar, genom att trycka på avstängningsknappen för mikrofonen, alternativt genom att trycka på *6 – sedan *6 igen för att tala. Ni som loggar in på zoom, gör det utan google eller facebook så blir ni mer anonyma. För att anonymisera dig, kan du ta bort ditt efternamn precis innan du loggar in på mötet, du kan också ändra ditt namn under pågående möte.

Vill någon som är inloggad på Zoom göra service genom att vara host för dagens möte? Tänk på att du som host inte får skriva privata meddelanden.
(Kan läsas vid behov: En host gör service genom att anonymisera telefonnummer, ta bort eventuella efternamn, hålla störande ljud nere samt läsa upp det som står i chatten efter mötets slut)

Finns det någon som har nykter tid att uppmärksamma?
Alla: Grattis till tid (Till varje person)


Välkommen till nykomlingar.
Om någon är på sitt första SLAA möte idag eller känner sig ny så kan du, om du vill, säga ditt förnamn så vi kan välkomna dig. (Om någon är ny): Vem vill göra service genom att läsa: “Välkommen till nykomling”?
(Om inte): Då är vi alla lika välkomna!

(SKA INTE LÄSAS HÖGT: Om det är månadens första söndag har videogruppen praktiskt möte. I så fall är det dags att gå över till den mötesmanualen. Följ länken! Övriga dagar fortsätt som vanligt.)

Nu stillar vi ner oss en stund och funderar över varför vi har kommit till det här mötet idag.
(Ungefär 10-20 sekunders tystnad)
Tack.

Vem vill göra service genom att läsa SLAA:s inledningstext? (Alla texter finns att hitta på slaavideomote.com).
Text läses.
Tack.

Vem vill göra service genom att läsa Kännetecken på Sex- och kärleksberoende
Text läses
Tack.

Vem vill göra service genom att läsa SLAA:s tolv steg (ojämnt datum) SLAA:s tolv traditioner (jämnt datum)
Text läses
Tack.


Nu har vi kommit fram till dagens text 

(Sista fredagen i månaden 18.0019.00) 
Då detta är ett gruppinventeringsmöte, går vi nu över till den mötesmanualen. (klicka på länken)

(Övriga fredagar 18.00-19.00)
Detta är ett traditionsmöte, där vi har möjlighet att dela om SLAA’s traditioner i relation till den här gruppen. Vi läser valfri tradition ur 12 steg och 12 traditioner. Vem vill göra service genom att läsa i fem minuter?

(Sista lördagen i månaden)
Idag får någon berätta om sin tolvstegsresa med fokus på sin nyktra tid. Det skall vara någon som gått igenom de tolv stegen. Vill någon göra service genom att berätta om sin resa? (Är det ingen som vill gå vidare till läsning)


(Alla andra dagar/tider)
Sista lördagen i månaden får någon berätta om sin tolvstegsresa med fokus på sin nyktra tid. Det skall vara någon som gått igenom de tolv stegen. Är det någon som är intresserad kontakta följande epost-adress: videomote.slaa@gmail.com

Idag är det läsning, vi använder SLAA och AA litteratur. Vem vill göra service genom att välja en text och läsa fem minuter? (Finns det en nykomling? Om ja, läs alltid steg 1 i Basic Text).

Vem vill göra service genom att vara tidtagare för läsning och säga till när det återstår en minut?


Text läses.
Tack.

Delningar
Nu har vi kommit fram till dagens delningar. Vi kan tala antingen kring dagens text eller fritt utifrån vad som känns angeläget att få dela med sig av i relation till sex- och kärleksberoende. När vi delar ger vi inte råd till andra utan tar ansvar för oss själva. Vi kommenterar eller refererar inte till andras delningar. Den eventuella litteratur vi nämner är endast godkänd AA- och SLAA-litteratur. Vi ber dig kärleksfullt om att inte nämna namn på olika behandlingar eller någon enskild terapeut.

Det enda villkoret för medlemskap i SLAA är en önskan att sluta leva ut sitt sex- och kärleksberoende. Detta innebär att vi inte kommer hit för att träffa en partner och vi lever inte heller ut missbruket här, det vill säga ingen flört eller dylikt. Vi undviker grova ord, detaljer och förskönande av missbruket, då det kan trigga eller skapa avstånd till andra. 

Förhållningsreglerna är till för att hålla gruppen välmående. Om någon medlem bryter mot mötets ramar eller beter sig gränslöst kan vilken medlem som helst kärleksfullt påpeka detta för att hålla kulturen sund och gruppen trygg. Vid behov avbryter vi ordinarie möte för en omröstning om ett gruppsamvetsmöte behövs (alla som deltar i mötet har rösträtt).

Vi har ingen speciell ordning när vi delar utan det är bara att ta ordet. När vi talar börjar vi med att presentera oss med förnamn och kan identifiera oss som sex och kärleksberoende. Vi avslutar med att säga tack.

Vi har en tidsbegränsning på tre minuter. Vem kan göra service genom att vara tidtagare?
När det återstår en halv minut av tiden markerar tidtagaren det med att säga ”en halv minut”. Därefter tar den som delar själv ansvar för att avrunda.

Då lämnar jag ordet fritt……Om inte alla har delat, men det uppstår en längre tids tystnad, säger mötesledaren:
– Hej ______, och är mötesledare. Är det någon som vill dela, som ännu inte har gjort det, så finns det möjlighet för det nu.

Blir det tyst under en halv till en minut, så säger mötesledaren:
– Då lämnar vi ordet fritt för både för en första och för en andra delning. Välkomna.
Sju minuter innan mötets slut

Avslutning 18:53 (OBSERVERA NY TID FÖR AVSLUTNING)
Tack till alla er som har kommit hit och gjort service genom att dela med er av era erfarenheter, er styrka och ert hopp. Ni som känner att ni inte fått era frågor besvarade, välkomna att stanna kvar efter mötets slut för gemenskap där det finns möjlighet till frågor, extra delningar eller bara umgänge. Har vi en host som kan stanna för att hålla mötet öppet och läsa det som eventuellt skrivits i chatten? 
Slutligen vill jag påminna om att allt som sagts här är förtroenden som inte bör lämna detta möte annat än i våra hjärtan. 


Frivilliga bidrag kan swishas till vår kassör enligt Sjunde traditionen för gruppens fortlevnad: Vill någon göra service genom att läsa upp kassörens nya nr?
Repetera numret. Pengarna går till att betala för hemsida och Zoom-hyra.

Innan vi skiljs åt undrar jag om det finns några korta meddelanden till gruppen?
Diskussioner och förslag tas upp på praktiska möten.
Praktiskt möte kl 18:00—19:00 första söndagen i månaden. Därefter ordinarie möte 19:00—19:30.
(Länk till praktiskt möte om det skulle komma upp en fråga om detta här)

Jag vill uppmana alla att ha kontakt med andra medlemmar av gruppen även mellan våra möten. Jag ber dig dock kärleksfullt att respektera människor som uttrycker speciella önskemål kring vilka de vill prata med. En sponsor är en person som i nära samarbete med en annan medlem ger stöd och vägledning för att tillämpa SLAA tolvsteg- och tolvtraditionsprogram. Både en sponsor och de du byter nummer med bör vara personer som du inte riskerar att agera ut eller starta intriger med. Eventuella sponsorer som sponsrar enligt Primary Purpose hänvisar vi till Primary Purpose egna forum. Kan alla tillgängliga sponsorer säga sina namn? Har ni möjlighet att stanna kvar en kort stund efter mötet om det behövs?


Om det blir tyst eller få säger sina namn:
Även om det inte var så många/någon som sa sina/sitt namn just nu så betyder inte det att sponsorer saknas. Stanna kvar en stund efter mötet så hjälper vi dig att hitta en sponsor. Det går även bra att kontakta sponsorlista@slaa.se. Om du vill byta nummer med andra medlemmar så kan du också stanna kvar.

Jag vill också informera om videogruppens andra möte. Söndagar kl 20:00, enbart för kvinnor, ickebinära och queerpersoner. Det är samma inloggningsuppgifter som till detta möte.

Vem vill göra service genom att läsa Löftena (ojämnt datum) Tecken på tillfrisknande (jämnt datum)?
Text läses.
Tack.

Som avslutning skänker vi en tanke till andra sex- och kärleksberoende.
(Ungefär 10-20 sekunders tystnad)

Vem vill göra service genom att leda oss i sinnesrobönen? Vi läser bönen gemensamt i vi-form och avslutar med ske din vilja inte vår.

Varsågod!

Gud, ge oss sinnesro att acceptera det vi inte kan förändra, mod att förändra det vi kan och förstånd att inse skillnaden. Ske Din vilja, inte vår! Tack!

(Mötesledaren stannar kvar en liten stund för att välkomna alla som vill till gemenskap…)

Välkommen till Gemenskap! Vill hosten eller någon annan göra service genom att läsa det som står i chatten eller på Videogruppens anslagstavla?

(Mötesledaren eller någon annan har möjlighet att uppmärksamma mötets deltagare på att det går att göra outreachservice genom att ladda ner och skriva ut videogruppens planscher för att sätta upp på stan eller lämna till exempelvis sjukhus, anstalter eller kyrkor.)

Länk till Svenska planschen
Länk till Engelska planschen

%d bloggare gillar detta: